Concert

‘Brass & Voices’, een bijzonder concert Concert Achterhoeks Bachkoor ism Fanfare Psalm 150

Op vrijdagavond 28 mei geven het Achterhoeks Bachkoor en Fanfarecorps ‘Psalm 150’ samen een concert in de R.K. Goede Herderkerk in Dinxperlo. Een bijzondere samenwerking waarbij (fanfare) muziek en (koor)zang centraal staan, vandaar de veelzeggende titel ‘Brass & Voices’. Het programma dat door beide verenigingen wordt aangeboden, is erg divers en zal een breed publiek aanspreken. Enkele werken zullen ook samen worden uitgevoerd.

Het Achterhoeks Bachkoor & Orkest staat sinds 2000 onder de bezielende en inspirerende leiding van dirigent Hans de Wilde en vierde in 2009 haar 25-jarig bestaan. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zingen de leden van het Achterhoeks Bachkoor niet alleen werken van de gelijknamige componist. Deze avond komen naast Bach ook componisten als Gabrieli, Mendelssohn, Verdi, Bruckner en Saint-Saëns aan bod. Wat het koor betreft, passeren alle muziekstijlen vanaf de renaissance tot medio de 20ste eeuw de revue.

Fanfarecorps ‘Psalm 150’ onderleiding van Tijmen Botma werd in 1899 opgericht en speelt al meer dan 20 jaar op het hoogste niveau en behoort hiermee tot één van de toporkesten in Nederland.
Het orkest speelt deze avond diverse werken, waaronder ‘Omaggio’ van Marco Pütz, dat gebaseerd is op het thema uit de orgelsymfonie van Saint-Saëns, maar ook het lichtvoetige werk ‘Godspeed’ van de bekende Amerikaanse componist Stephen Melillo.

Het concert op 28 mei a.s. begint om 20:00 uur en vindt plaats in de R.K. Goede Herderkerk te Dinxperlo en de entree bedraagt €10,00 per persoon. Kaarten zijn vooraf ook verkrijgbaar bij de leden van het koor en orkest.


Datum Tijd Plaats
28 mei 2010 20:00 R.K. Goede Herderkerk, Dinxperlo

Meer info: Achterhoeks Bachkoor en Fanfarecorps Psalm 150


Contact | ©2010 Hans de Wilde